Vinyl plakken, hoe werkt dat?

Is de oppervlakte waar je de sticker op wenst te bevestigen kouder dan 10 graden? Dan adviseer ik om te kiezen voor bevestiging zonder water en vlak voor bevestiging de achterkant van de sticker warm te maken met een föhn. Zo wordt de lijm zacht en zal de sticker beter hechten. Wrijf de sticker ook zeer stevig aan op je ondergrond.

Wanneer je de sticker bevestigt op een koude ondergrond is het mogelijk dat onderdelen lastig of zelfs niet overgezet kunnen worden. 

Instructies

Een vinylsticker bestaat uit 3 onderdelen. Een achterkant (drager), de (uiteindelijke) sticker zelf en een transferfolie. De transferfolie wordt gebruikt om de sticker over te brengen (transferen) op je oppervlakte of object.

Maak je ondergrond altijd schoon,  stof en vetvrij en goed droog.

  1. Leg de sticker met de achterkant op een vlakke ondergrond en met de transferfolie (voorkant) naar je toe.
  2. Wrijf de sticker stevig aan met een pasje of rakel om de sticker aan de transferfolie te laten hechten.
  3. Verwijder de transfertape van de achterkant. De transfertape én de sticker zullen samen los komen. Merk je dat de sticker niet volledig los komt van de achterkant? Wrijf dan opnieuw aan en probeer nogmaals.
  4. Is de oppervlakte waar je de sticker op bevestigt kouder dan 10 graden? Maak dan de achterkant van de sticker goed warm met een föhn. Zo wordt de lijm zacht en zal de sticker beter hechten. 
  5. Breng de transferfolie mét de sticker over op je ondergrond of object. Je kunt de ondergrond licht bevochtigen met een plantenspuit met water en zo de sticker nog gemakkelijk positioneren (doe dit niet wanneer de oppervlakte kouder dan 10 graden is).
  6. Wrijf de transferfolie met de sticker stevig aan op de ondergrond. Doe dit met een pasje, rakel of een stevig recht object. Als je water hebt gebruikt, wrijf dit dan onder de transferfolie uit en laat de sticker minimaal 15 minuten drogen.
  7. Verwijder voorzichtig de transferfolie in een hoek van 180 graden, in feite ‘rol’ je de transferfolie weg van de sticker. Alleen de sticker zal nog achterblijven op je object.
 
 

Kleine bubbeltjes zijn onschuldig en zullen vanzelf verdwijnen door de krimp van de sticker.

Heb je vragen? Neem gerust contact op!

Video: snelle bevestiging

Video: precieze (uitgemeten) bevestiging